Behandeling met fysio- en manuele therapie

Het behandelen van je klachten
De eerste keer dat je bij me komt begin ik – na de kennismaking – met een intake om te horen en te bepalen wat er aan de hand is en hoe ik je kan helpen. Bij de intake hoort een lichamelijk onderzoek van je hele bewegingsapparaat.

De behandeling kan bestaan uit manuele therapie, fysiotherapie, bekkentherapie of handtherapie. Ik gebruik de mogelijkheden van manuele therapie om de voorwaarden tot bewegen te verbeteren; vanuit de fysiotherapie geef ik gerichte oefeningen en adviezen om een maximaal resultaat te bereiken.

Mijn specialisatie is manuele therapie. Voor bekkenklachten tijdens of zwangerschap of na de bevalling of klachten na het bekken na een ongeval gebruik ik de bekkentherapie volgens de methode Cecile Röst.

Ik ga altijd voor een langdurige oplossing en werk preventief.


Behandelvormen


Manuele therapie
Manuele therapie verbetert de beweeglijkheid van de gewrichten. Ik doe dat volgens de methodiek van de Utrechtse School. Dat betekent dat het zonder forceren of ‘kraken’ gaat, deze natuurlijke manier van behandelen past bij de normale manier van bewegen van je gewrichten.


Fysiotherapie
Voor alle soorten klachten kun je bij mij voor fysiotherapie terecht. Ik pas het meestal toe als aanvulling of vervolg op manuele therapie. Naast de behandeling geef ik je persoonlijk oefenadvies op de praktijk en beweegtips die je thuis kunt doen.


Bekkentherapie
Klachten van het bekken ontstaan nog al eens in de zwangerschap of na de bevalling. Ook kan een val op de rug of bekken specifieke bekkenklachten geven. Ik werk voor onderzoek en behandeling volgens de methode van Cecile Röst, deze sluit zeer goed aan bij manuele therapie. Behandelingen van bekkenklachten vinden ook plaats op verwijzing van verloskundigen, huisartsen en gynaecologen.


Handtherapie
De hand is een zeer verfijnd onderdeel van ons lichaam en klachten van de hand hebben veel impact op ons dagelijks functioneren. Door nascholingen en samenwerking met o.a. ziekenhuis Rijnstate Arnhem heb ik veel ervaring en kennis opgedaan voor het effectief behandelen van hand-polsklachten.Veel voorkomende klachten
Hoofdpijnklachten, kaakklachten, nek- en rugklachten. Schouder-arm en bekken-beenklachten. Handklachten. En revalidatie na operaties, zoals heup, knie en schouder.
Heb je last van een van deze klachten dan bij je bij mij aan het goede adres.